Trist som faen for ytringsfriheten


Gjennomgående i Ari Behns debutbok «Trist som faen», er at hovedpersonene i novellene ikke passer helt inn, at de er fremmedgjorte på en eller annen måte. Boktittelen og de korte historiene om mennesker som forsøker å finne sin plass i verden passer godt som relieff til å diskutere HRS sin plass i medielandskapet og ytringsfrihetens tilstand i samfunnet i dag. Når vi nå går sommeren i møte, er det med tanker om at tilstanden er nettopp trist som faen.

Sjefredaktør i Berlingske, Tom Jensen, har i en kommentar satt søkelyset på et fenomen som åpenbart er heftigere debattert i Danmark enn i Norge, nemlig såkalte «konstruktive medier». Ifølge Jensen skal man rett og slett passe seg for slike konstruktive medier fordi deres fokus er konfliktfrie løsninger. Han påpeker noe som vi bør minne oss om oftere; at konflikter er demokratiets kjerne.

https://www.rights.no/2022/06/trist-som-faen-for-ytringsfriheten/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.