Russland: Et mulig sammenbrudd?


Arkiv: LENIN STALIN, står det på Mausoleet. Året er 1953. Stalin er død. På mausoleet står fra venstre: Gheorhiu-Dej, Boleslaw Bierut, Pak Den Ai, Walter Ulbricht, Dolores Ibarruri, Otto Grotewohl, Vylko Chervenkov, Mathias Rakosi, Pietro Nenni, Palmiro Togliatti, Jaques Duclos, Klement Gottwald, N.A. Bulganin, V.M. Molotov, K.J. Vorosjilov, G.M. Malenkov, N.S. Khrustsjov, L.P. Berija, N.Z. Saburov, Chou En-Lai, M.G. Pervukhin, L.M. Kaganovitsj, N.M. Sjvernik, A.I. Mikojan. LENIN/STALIN-mausoleet skiftet navn til LENIN-mausoleet i 1961. Da ble Stalins legeme kremert og gravlagt ved Kreml-muren. Foto: NOVOSTI

Jeg tror at Sovjetunionen kommer til å bryte sammen om et års tid, sa en bekjent av meg vinteren i 1987-88  etter at han i en tid hadde pleid nære kontakter med folk i nomenklaturen i Sovjetunionen.

-Sprøyt, sa jeg, CIA har sagt at Sovjetunionen kommer til å bestå i overskuelig framtid. CIA mener at kommunistpartiet har full styring og kontroll. Dessuten er Mikhail Gorbatsjov i gang med økonomiske og politiske reformer. Nei, Sovjetunionen kommer til å bestå i lang tid framover.

https://www.document.no/2022/04/27/russland-et-mulig-sammenbrudd/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.