Tyskere fikk nok da mann ble knivdrept på åpen gate, blir kalt «høyreekstreme» av NRK

Torsdag 30 august 2018

NRK Dagsrevyen fokuserte på den «voldelige ekstreme høyresiden» etter at en hvit mann ble drept da han forsvarte en kvinne som ble seksuelt trakassert av innvandrere. Reportasjen er avslørende og beregnende.

– På den ene siden har høyreekstreme demonstranter samlet seg. På den andre siden demonstrerer folk fra den politiske venstresiden, sier NRK-reporter Jan Espen Kruse til Dagsrevyens seere.

NRK-innslaget handlet om demonstrasjonene som brøt ut i den tyske byen Chemnitz etter at en hvit tysk mann ble drept.

Mannen ble knivstukket flere ganger da han beskyttet en kvinne som ble seksuelt trakassert av innvandrere. To menn fra Syria og Irak sitter i varetekt som følge av knivstikkingen.

I NRKs reportasje ble det lagt trykk på at demonstrantene er «høyreekstreme» og dermed innvandringsfiendtlige. Mens den «politiske venstresiden» som protesterte mot demonstrantene, får ikke det samme ekstremstempelet.

Jan Espen Kruse hevdet også «et voldelig kaos har utviklet seg og at flere utlendinger er blitt angrepet». Med andre ord er det de vi skal synes synd på.

– Uroen førte også til harde sammenstøt mellom høyreekstreme og politiet, fortalte Kruse uten å fokusere på de to knivstikkerne som sitter i varetekt.

Hvordan man vinkler en nyhet vet de NRK-ansatte alt om.

Dagsrevyens nyhetsanker Rima Iraki introduserer reportasjen og vet godt hva hun gjør når du legger trykk på ordet høyreekstreme. Den erfarne Jan Espen Kruse forteller hele Norge hva som har skjedd i Tyskland; Det er de «høyreekstreme» som har gått amok.

NRK ønsker ikke å fokusere på kvinnen som ble seksuelt trakassert. De ønsker ikke å fokusere på den heroiske mannen som ble knivdrept da han forsvarte kvinnen. De ønsker ikke å fokusere på de to innvandrerne som sitter i varetekt etter knivdrapet.

Fokuset er på de som protesterte og som har fått nok av innvandrere som dreper.

Den erfarne journalisten Jan Espen Kruse kunne for eksempel tatt med i sin reportasje at en syrisk asylsøker i den tyske byen Hannover knivstakk en kvinne tidligere i år. Asylsøkeren fortalte i retten at han var i sin rett til å gjøre det siden kvinnen fornærmet han.

Men en slik tilleggsopplysning hadde mest sannsynlig vært svært ødeleggende for Kruses hit-piece mot «høyreekstremistene».

NRK-reportasjen er avslørende og beregnende, skylden skal uansett legges på de «høyreekstreme». Selv når heroiske hvite menn blir knivdrept av innvandrere er det ikke rom for å ha en kritisk reportasje om innvandring.

fra resett.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *