Er vi godt nok motivert til å forsvare oss mot Muhammeds soldater?

30 august 2018

Profeten Muhammed tvang nabolandene sine til å tro på ham ved hjelp av sverdet. I Norge ville mennesker i hijab, burka, niqab og andre religiøse islamistiske uniformer gjort det samme hvis de hadde muligheten. Spørsmålet blir, er Norge godt nok motivert til å forsvare oss mot Muhammeds soldater?

Leyla Hasic er talskvinne i Islamsk Råd Norge og bruker niqab, og Bjørn Harald Hegreberg Garborg leder for studentparlamentet på Oslo Met. Begge er engasjert i diskusjonen om forbud av ansiktsdekkende plagg.

Jeg synes det er trist at Leyla Hasic i ung og sterk alder gjør seg til talskvinne for ideologier som holder kvinner nede, i stedet for å opplyse verden med Allahs kjærlighet. Hun kunne kjempet for noe viktigere. En konservativ islamist vil imidlertid alltid heller bekrefte Koranens fortellinger om at kvinner er slaver både her på jorda og der oppe hos Allah. Dessverre.

Det trengs frisk luft i konservative miljøer. Slike miljø er helsefarlige. Man blir syk uten å legge merke til det. Den mørke skogen som de religiøse ledere har dyttet millioner av unge mennesker dypt inn i, er fullt av giftige planter.

Jeg skulle ønske at Leyla Hasic og andre i hennes situasjon kunne blitt løst fri fra fangenskapet. Det er mange som har låst seg selv inn i islams bur i håp om et bedre liv der oppe hos Allah. En del mennesker føler seg utenfor og føler seg lite velkomne i det samfunnet de lever i. Man kan føle at ens stemme ikke blir lyttet til, og da kan det være fristende å velge en aggressiv vei til oppmerksomhet. Som å dekke seg fullstendig til.

Vil du vise verden hvem du er egentlig, Leyla Hasic, må du vise deg frem. Fortell om dine drømmer, tanker og ideer ved å gjøre deg synlig som sola. La ditt hjerte varme andres hjerter med ekte kjærlighet. Det vil gjøre Allah veldig glad.

Toget har fremdeles ikke gått fra deg, og du har mange muligheter til å fylle dagene med gode gjerninger. Det er bare å åpne hjertet fullstendig og la kjærligheten strømme inn. Man trenger ikke å gjemme seg bak store svarte plagg. Det gir ingen glede.

Garborg, Lederen for studentparlamentet på Oslo Met, vil møte opp i finlandshette om noen blir kastet ut av undervisningen på grunn av forbudet mot ansiktsdekkende plagg. Hvis dette er korrekt, er det bare trist – en misforstått «solidaritet».

Bjørn Harald Hegreberg Garborg trenger hjelp til å fylle hjertet og hjernen med kunnskap om islam. Det er farlig å tro på islamistenes versjon av religionen. De forfekter en uekte islam, og det er bare tull når de snakker om barmhjertighet mot kvinner.

Et eksempel: I Egypt ble kvinnelige programledere på TV tvunget å bruke hijab. Mange av dem ble truet på livet dersom de kastet hijaben. Drap i Allahs navn skjer med kvinner over hele verden på en daglig basis. I Irak blir kristne kvinner drept, blant annet i Basrah der jeg kommer fra.

Hijab-fenomenet har mange historiske forklaringer. Opp gjennom tidene har plagget blitt brukt for å signalisere ulike ting; som at kvinnen ikke vil gifte seg, at man er over en viss alder, at man ikke er interessert i sex, at mennene skal holde seg unna, at kvinnen ikke er til en slave som er til salgs, eller som beskyttelse for eksempel for å skjule seg for horekunder når man er i moskeen, osv. De islamske uniformene vi nå ser mest av var skapt av Umar ibn al-Khattab (581-644), ikke av Allah.

I Umar ibn al-Khattabs tid, var kvinner som ikke brukte hijab ikke frie kvinner. De var kvinner som kunne selges og kjøpes helt lovlig av forretningsmenn, maktpersoner og de rike. Vet nordmenn at Umar ibn al-Khattab løp etter kvinner som gikk uten hijab og pisket dem foran alle på Mekkas torg? Mange muslimer vet heller ikke det. Mange burde derfor ta seg tid til å lese hadithene.

Mange nordmenn prøver å være snille, varmhjertete, barmhjertige, demokratiske og liberale ved å forsvare de islamske uniformene. Forstår nordmenn at deres uvitende holdninger skader oss som har flyktet fra islamistenes falske verdier?

Hver gang vi ser menn i hellige jihadist-uniformer (en slags kjortel som i ikke-muslimske land stopper ved leggene), vet vi at disse mennene sender et budskap om at de anser at det samfunnet som vi bor i er et horesamfunn. La oss slippe å måtte akseptere at islamister definerer oss som urene og vantro.

Jeg håper at min kronikk får norske politikere, samt unge menn og kvinner som lytter blindt til religiøse ledere til å bruke hodet. Jeg ber dere om å fokusere på sannheten og slutte å ta hensyn til hva konservative religiøse folk vil og ønsker. La oss være et fritt samfunn som ikke tvinger mennesker inn i et trangt bur av hijaber, burkaer, niqaber og andre religiøse uniformer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *