Gud er ikke død

Lørdag 25 august 2018

Jeg så de tre kristne filmene God is not dead, fra 2014, 2016 og 2018.

Jeg er personlig kristen og har en sterk tro fra barndommen, med noen rebellår hvor jeg fraskrev kristendommen nesten helt. Men Gud ga ikke opp kampen om å vinne meg tilbake.

I dag har jeg en tro som tåler brann og min egen undergang helt fint. Etter filmene får jeg en trygghet på at jeg har valgt riktig. Gud hjleper til å ro etter mange år med ADHD, siden barndommen.

Å finne de rette ordene til denne andakten, er spesielt vanskelig. Fordi jeg har lest lite i Bibelen og vet bare om fra filmer og deres kunnskap og visdom om Bibelen. Derfor blir dette ikke bibelundervisning, men betraktninger om det å tro.

Å tro er som vann for meg, kan ikke leve uten. De første kristne ble forfulgt og drept, men gav aldri opp tanken på å tro. Disiplene ble også forfulgt og drept. De ga heller ikke opp troen. Alle disse trodde på sin Frelser da de døde.

Guds kjærlighet til deg som leser dette er uimotståelig og evig. Hans eneste ønsker er at du bekjenner dine synder og tror på Frelseren i livet ditt. Da snakker Han med deg i din gryende tro og utvider din horisont og setter deg fri. Alle som snakker om regler og væremåte for å bli en kristen, har feil.

Verdens første mennesker hadde god kontakt med Gud og hadde bare kjærlighet til hverandre. Da det spist av den forbudne frukten eple som Adam og Eva gjorde, kom døden inn i bildet og vi fikk den frie viljen. Etter det måtte Gud gjenopprette kontakten med Hans eneste sønn Jesus, som kom for å frelse verden og ble drept av jødene etter planen. Ved Jesu død og oppstandelse ble kontakten gjennomopprettet.

I dag, 66 generasjoner etter Jesus, har vi fortsatt denne kontakten. Vi kan be bønner og bli hørt hvis det er Guds vilje. Hans planer for oss er skjult slik at vi ikke kan vite hva fremtiden har for oss. Men en ting er sikkert, vi skal alle dø en dag, til dommedagen kommer og gir oss rettroende kristne en himmel som varer evig.

I dag har kristne en hverdag med problemer, fordi samfunnet har blitt sekularisert og har fjernet seg nesten helt fra kristendommen. Det gjør at gudstjenestene er det eneste påfyllet, da media har sluttet nesten helt med religiøse programmer. YouTube er en fin kanal med mye som kan være oppbyggelig.

Den hellige ånd holder din ånd i hendene og gir deg en fred som du ikke tidligere trodde ville din vei. Din fred gjør deg i stand til å gjøre utrolige ting, som eks. å vitne om din tro til andre og se forandringen i deres liv. Dette skjer i stor skala og er f.eks. i muslimers drømmeverden der Jesus viser seg. De konverterer med en gang.

Jeg skal skrive mer senere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *