Twitter bannlyser den konservative kommentatoren Gavin McInnes

Tirsdag 14 august 2018

Fredag ble Twitter-kontoen til kommentatoren Gavin McInnes, som blant annet har jobbet i Rebel Media, permanent sperret uten forvarsel. Den offisielle kontoen til Proud Boys, en konservativ-liberalistisk aktivistgruppe McInnes har grunnlagt, ble også sperret.

En talskvinne for Twitter hevder at kontoene er blitt sperrede fordi de bryter med den sosiale plattformens retningslinjer gjeldende «voldelige ekstremistgrupper».

Beslutningen om å utestenge McInnes kommer etter at Twitters direktør Jack Dorsey lovet at brudd på det sosiale mediets retningslinjer skulle håndteres «med advarsler, med notiser og med midlertidig sperring av konto», før eventuell permanent utestengelse. Dette sa Dorsey da han gjestet Sean Hannitys radioprogram nylig.

Dorsey ble umiddelbart etter intervjuet med Hannity hardt presset av venstrevridde ansatte i Twitter, noe som i ledet til raske endringer av selskapets regler gjeldende såkalte hatytringer.

Torsdag publiserte New York Times en artikkel der de trivialiserte frykten for omfattende sensur av konservative debattanter, og kalte bekymringene «overdrevne». Twitters beslutning om å bannlyse Gavin McInnes kom kort tid etter at InfoWars-verten Alex Jones ble utestengt fra en rekke plattformer.

Ved et annet tilfelle ble den populære, politisk uavhengige podcasten h3h3 umiddelbart stengt midtveis under en livesending på YouTube, etter at verten begynte å drøfte sensuren av Alex Jones.

Kun en drøy time senere ble Gavin McInnes personlige Twitter-konto, samt kontoen tilhørende hans aktivistgruppe, sperret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *