Sensur i det moderne vesten

Tirsdag 14 august 2018

Vi er vant med å høre om sensur og undertrykking av meninger i land som Kina. De nekter sine innbyggere fri tilgang til internett i frykt for at de skal bli opposisjonelle og kreve endringer i samfunnet. Politikere i Vesten har i lang tid kritisert Kina og andre land som operer på lignende måter. Nå viser det seg at mange av dem er hyklere.

Etter valget av Trump ble venstreside, uten en bedre beskrivelse, helt hysteriske. Politikere og deres venner i media begynte momentant å skrike om «falske nyheter» som forklaring på hvorfor Trump ble valgt. De krevde at selskaper som Google, som eier Youtube, og Facebook skal fjerne det de betegner som «falske nyheter».

Denne taktikken bruker de ofte. De lager et «onde» og skal bestemme hva som er definisjonen på dette «ondet». Det samme gjorde de med begrepet «rasisme». Fra å ha en uskyldig start som en beskrivelse av «ideer om rasemessig overlegenhet», gikk det til å være et vidt begrep. Som til og med omfattet kritikk av innvandring og multikultur. De laget lover mot «rasisme» og innprenterer ideene i skolebarn. Plutselig er vi i dagens situasjon, med en befolkning som aksepterer en total omvandling av eget samfunn.

Venstresiden har fått definere «falske nyheter» og selskaper som Facebook og Google har endret sine plattformer etter deres ønsker. Det er svært sannsynlig at denne kampanjen har ført med seg bias mot høyreorienterte nyhetsmedier. Trafikken til høyreorienterte nyhetsformidlere har blitt redusert fra sosiale medier.

De var ikke ferdig der, etterpå spisset de seg inn mot Youtube. De startet en kampanje for å få fjernet reklame på videoer som bryter med det de mener er passende. For å få til dette viste de til videoer som forherliget vold, men også «rasistiske» videoer. Dette førte til det youtube-skapere navngav adpocalypse, Google fjernet reklame på en stor andel av videoer. Noen ganger helt uforklarlig. Etter dette har det vært vanskelig for politiske kanaler, for det meste på høyresiden, å få inntekter fra videoene sine. Jeg har også lagt merke til at kanalene har helt sluttet å vokse.

For ikke lenge siden startet de en kampanje for at internettselskapene skal bli strengere mot «hat», som selvsagt venstresiden definerer. Resultatet er utestengelse av individer som Alex Jones, ikke bare på en plattform, men på absolutt alle. Helt uten en skikkelig forklaring. Uten å vise til spesifikke klipp.

Alt dette danner et klart bilde; målet er å hindre folk med feil meninger å få et publikum. I den moderne verden skjer offentlig diskusjon og informasjonsformidling på internett, særlig sosiale media. Ved å utestenge folk fra disse plattformene, kan du også sensurere enkelte meninger. Venstresiden har som mål å fjerne enkelte meninger fra den offentlige diskusjon og fjerne den demokratiserende effekten av sosiale media. For å få mer kontroll over befolkningen og deres meninger.

Det er usikkert hvordan de i første omgang fikk så god kontroll over de gamle mediene. Alle norske aviser og TV-kanaler er helt like, de bøyer seg etter venstresidens fløyte. De fleste amerikanske gjør det samme.

Nå går de etter internett og metodene deres får Kina til å rødme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *