Startet barnehage for de koptiske martyrenes barn

Torsdag 2 august 2018


Mama Maggie og Stefanus barna har startet barnehage i landsbyen til mennene som ble drept av IS på en strand i Libya i 2015.

De fleste husker fortsatt videoen fra 2015 av de 21 oransjekledde kristne mennene, som ble ført over en strand i Libya og brutalt halshugget av IS, etter at de nektet å gi opp sin kristne tro til tross for tortur og umenneskelig press.

Bortsett fra en person fra Ghana var de alle koptiske kristne fra Egypt og ble utnevnt til martyrer av den koptisk ortodokse kirken.

Startet barnehage

Stefanusalliansens partner i Egypt, Mama Maggie, kjente personlig sju av de drepte unge mennene. Tre av dem kom fra landsbyen El-Our der Mama Maggie, som ofte kalles Midtøstens svar på Mor Teresa, har hatt arbeid i 25 år.

– Etter drapene besøkte vi landsbyen. Vi møtte enkene og barna. Vi bestemte oss for å åpne en barnehage for de etterlatte og for andre barn. I dag er det 75 barn, sier Mama Maggie til Magasinet Stefanus.

I oktober i fjor ble det oppdaget en massegrav i Libya og DNA-tester fastslo at de døde var de 21 fra IS-videoen. Den 15. mai kom de døde hjem til sine landsbyer.
Troshelter

Den egyptiske regjeringen har til ære for de drepte finansiert byggingen av en kirke kalt «Kirken til martyrene for troen og hjemlandet» i landsbyen El-Our.

Mama Maggie kaller de 21 for «troshelter».

To av de drepte var, etter å ha starta på barneleirer Mama Maggie arrangerte i El-Our, blitt ledere i Stefanusbarna-arbeidet. De drepte hadde, sammen med mange andre, reist til Libya for å skaffe penger nok til å brødfø familiene sine.

– Historien om martyrene er svært dyrebar for meg. IS ville pressa de 21 til den ytterste grensen. Men de 21 stod imot tortur og press. Dei hadde mot, de viste en sterk og frimodig tro på Jesus. Det siste ordet som kom over leppene deres før de ble drept, var «Jesus». Vi er glad for at IS gjorde videoopptak, sier Mama Maggie. KPK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *