The Wall Street Journal: Google lar utviklere lese e-posten din

Onsdag 4 juli 2018

Google har latt hundrevis av utviklere få full tilgang til e-posten på Gmail-kontoen til brukere, viser en gjennomgang fra The Wall Street Journal. Utviklerne kan lese gjennom hver enkelt e-post usensurert.

Åpen for utviklere.Google lar utviklere få full tilgang til brukeres Gmail-innboks. Her snakker Sundar Pichai, administrerende direktør i Google, om Gmail på en konferanse 8. mai i år.

For et år siden lovet Google at de skulle slutte å bruke datamaskinene sine til å skanne e-poster på jakt etter informasjon for å personalisere annonser. Dette begrunnet de med at brukere skulle “…fortsette å være trygge på at Google vil holde personvern og sikkerhet som øverste prioritet.”

Likevel lar de fortsatt hundrevis av programvareutviklere få innsyn i Gmail-innbokser. En undersøkelse gjennomført av The Wall Street Journal (WSJ) viser at Google gjør lite for å sikre at utviklerne bruker dataene på en trygg måte. Det varierer også om det er datamaskiner som skanner e-postene og summerer opp resultatene, eller om det er faktiske mennesker som leser gjennom.

Samler inn data via tredjeparts-apper

Det finnes en rekke apper du kan koble opp mot Gmail-kontoen din. Appene analyserer innboksen og kan for eksempel tilby automatisk prissammenligning på shopping, eller generere reiseplaner basert på e-poster fra reisebyråer, flyselskap og utleiefirmaer.

Mange av appene samler i tillegg inn annen data fra innboksen din, som brukes av utviklere og markedsførere for å tilpasse hvilke annonser du ser, ifølge WSJ.

Har du fått med deg? Facebook har også slitt med at tredjeparter samler inn data ulovlig.

Return Path er ifølge avisen et av selskapene som har hentet informasjon på denne måten. De er partnere med en rekke apper.

I tillegg til at datamaskiner leser gjennom e-postene, skal Return Path for to år siden ha bedt ansatte om å lese gjennom 8.000 usensurerte e-poster som ikke var anonymisert. Selskapet påstår at dette ble gjort for å lære opp programvaren til å hente ut informasjon på egenhånd.

Thede Loder er tidligere utviklingssjef i Edatasource, konkurrenten til Return Path. Han sier til WSJ at det normal praksis i bransjen å la ansatte lese gjennom e-post.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *