NRK gir frisøren Merete Hodne «Hitler-stemme»

Onsdag 4 juli 2018

Et nytt humorinnslag på NRK henger ut den mye omtalte frisøren Merete Hodne med Hitler-budskap.

Hodne, som har kjempet en kamp i rettssystemet der hun ikke ønsker å bli omtalt som nazifrisøren fra Bryne, er nå blitt et offer for mobbing i NRK i humorinnslaget “Forstå politikk med «Political Translate»”.

I humor-videoen viser NRK Merete Hodnes tale foran Stortinget – en tale hvor hun blant annet tar sterkt avstand fra nazisme. Hun omtales i satiren som «Nazi-frisør», og hennes stemme under talen blir byttet ut med Adolf Hitlers stemme.

Før Hodne avslutter det ett minutt og fjorten sekunder lange innslaget, har NRK harselert uskyldig med profilerte, offentlig betalte politikere. Merete Hodne er det eneste “vanlige” mennesket i satiren.

NRK, som overlever av lisensavgift finansiert av det norske folk, skriver på sine nettsider at de jobber i tråd med pressens etiske regler.

“NRK ønsker å holde en høy etisk standard i det redaksjonelle arbeidet. Publikum skal vite at NRK jobber i tråd med pressens etiske regler. Intervjuobjekter og andre kilder skal føle trygghet for at de blir behandlet redelig i sakene vi lager”, heter det på kanalens nettside.

Om de etiske reglene er fraværende for satire og humorprogram kommer ikke frem i NRK-plakaten.

Merete Hodne ble i 2017 dømt til å betale 7.000 kroner i bot for brudd på diskrimineringsloven etter å ha nektet en hijabkledd kvinne adgang til egen frisørsalong. I ettertid ble hun hengt ut som «nazifrisøren fra Bryne» i en revy-sketsj skrevet av kjendis-komiker Per Inge Torkelsen.

I forrige uke lanserte hun boken «Det koster å gå mot strømmen», som omhandler hennes kamp mot det norske rettssystemet og media.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *