Taxiforeningen: Omfattende piratdrosjemarked via Facebook

Tirsdag 3 juli 2018

Taxiforeningen: Omfattende piratdrosjemarked via Facebook

Grupper på Facebook brukes til å avtale piratkjøring. I flere norske byer har gruppene over 20.000 medlemmer.


<p>PLATTFORM: Grupper på Facebook brukes til å avtale pirattaxikjøring, ifølge drosjeforbundet.</p>
PLATTFORM: Grupper på Facebook brukes til å avtale pirattaxikjøring, ifølge drosjeforbundet.

Denne uken har Norges Taxiforbund vært i møte med Justisdepartementet om pirattaxikjøring avtalt gjennom sosiale medier.

– Det var et veldig godt møte. Statssektreæren var veldig opptatt av arbeidslivskriminalitet, og enig i at dette må tas tak i, sier forbundsleder Øystein Trevland i Norges Taxiforbund.

Han var med i møtet for å diskutere det forbundet mener er et omfattende piratdrosjemarked via Facebook.

Statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) sier etter møtet at han skal følge opp saken overfor andre relevante departementer over sommeren.

– Alle vet at det finnes piratdrosjer, men den informasjonen jeg fikk i møtet, forteller meg at omfanget er større enn jeg hadde trodd. Jeg ble også overrasket over hvor stort problemet er utenfor de store byene og på vanlig dagtid. For oss handler dette om å hindre urettferdig konkurranse, skatteunndragelser og sosial dumping, sier Sættem.

 <p>I MØTE: Statssekretær Thor Kleppen Sættem sier at han skal ta problemet med pirattaxivirksomhet opp med andre aktuelle departementer.</p>
I MØTE: Statssekretær Thor Kleppen Sættem sier at han skal ta problemet med pirattaxivirksomhet opp med andre aktuelle departementer.

Egen kartlegging

Norges Taxiforbund har selv kartlagt pirattaxiaktivitet gjennom Facebook-grupper i flere norske byer og steder. De viser at de største gruppene i Stavanger/Sandnes og Trondheim har over 20.000 medlemmer.

I gruppene legger folk ut telefonnummer, og opplyser om at de ønsker skyss eller er åpen for å kjøre. Ifølge forbundet betaler passasjeren for turen, uten at sjåføren har løyve til å drive persontransport mot vederlag, og uten at inntektene blir rapportert til skattemyndighetene.

I februar hadde politiet i Fredrikstad en storaksjon mot pirattaxier, etter å ha overvåket denne typen Facebook-aktivitet. Aksjonen endte med at 21 personer ble anmeldt, ifølge Fredriksstad Blad. Også administratoren av en av disse gruppene i Fredrikstad har blitt anmeldt.

– Foreløpig har bransjen bare anmeldt en administrator. Vi avventer for å se resultatet av denne saken før vi eventuelt anmelder flere, sier Trevland i Norges Taxiforbund.

Min kommentar til dette er :

Å kjøre drosje i dag er så dyrt at folk velger alternativer selv om det er ulovlig. Jeg husker på 90-tallet kostet en tur fra Oslo sentrum til Manglerud typisk 140 kroner på kveldstid. Da tjente jeg 350.000 (1995).  I dag koster denne turen ca. 450 kroner, og jeg ville vel ha tjent ca. 600.000. Så det er mye dyrere i dag enn hva folk flest tjener. Studenter flest på byen har ikke råd til drosje hjem, det samme gjelder lavtlønte.

Så det er politikerne som har økt utgiftene til drosjenæringen, som har drevet prisene i været. Så politikerne kan skylde på seg selv i denne saken. En drosjesjåfør som ikke er eier selv, tjener ikke så mye. Det er eierne som drar inn det meste. Derfor er vanlige sjåfører lavtlønte å regne.

Det må bli billigere å ta en drosje!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *