Ber Siv true med regjeringskrise

Tirsdag 3 juli 2018

SIER NEI: Frp-nestor Carl I. Hagen mener Fremskrittspartiet må gå ut av regjeringen dersom Norge ender opp med å ta imot flere flyktninger som et resultat av EU-toppenes enighet før helgen.

Carl I. Hagen mener Siv Jensen må ta Fremskrittspartiet ut av regjering dersom Norge tar imot nye flyktninger som har kommet til Europa over Middelhavet.

– Jeg forventer at partiets ledelse nå setter foten ned og sier at det er uaktuelt å ta imot flere økonomiske migranter til Norge, altså disse som godhetstyrannene kaller flyktninger, sier Hagen til Dagbladet på telefon fra Spania.

Der rister han på hodet av at det «sosialistiske Spania» i forrige måned tok imot et skip med migranter og flyktninger som var blitt nektet å anløpe kai i Italia. Signalene fra statsminister Erna Solberg om at Norge vil være med på Europas fellesløsninger, har han like lite til overs for.

– Null nye

Om det er snakk om asylsøkere eller kvoteflyktninger er det samme for Hagen. Han sier det ikke skal komme én eneste ny til Norge som resultat av EUs nye flyktningdugnad.

Hvor mange kvoteflyktninger vi skal ta imot, ble avgjort i statsbudsjettet. Det er uansvarlig mange (2.120 red. anm.), men antallet ligger fast. Det skal ikke komme noen kvoteflyktninger til Norge utover dette i år, sier Hagen.

Fra Frps ferske regjeringspartner Venstre kommer motsatte signaler. Partiprofil Abid Raja sa før helgen til Dagbladet at det påhviler Norge et «moralsk og etisk ansvar» om å stille opp.

– Det er viktig at Norge støtter opp under enigheten i EU og tilbyr seg å være en frivillig bidragsyter. Vi skal være rause, stille opp, men ikke være dumsnille, sa han.

Regjeringskrise

Dersom Høyre og Venstre i regjering skulle ønske å si ja til forespørsler fra EU om å bidra i den nye dugnaden, mener Hagen at Siv Jensen snarest bør kalle inn til ekstraordinært landsstyremøte. Han mener Frp i en slik situasjon bør gå ut av regjering.

– Det er ikke mulig for Frp å fortsette i regjering hvis denne domineres av en naivistisk og snillistisk holdning til bølgen av økonomiske migranter som vil til Europa for å leve av våre velferdsordninger, sier han.

Hagen mener uttalelsene hans er helt på linje med signalene fra Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Engen-Helgheim og partiets tidligere justisminister Per-Willy Amundsen. Sistnevnte formulerte det selv slik på Facebook før helgen:

«Norge bør ikke hente noen «flyktninger» fra EU. Null. Ingen. Omfordelingen EU-landene har blitt enig om er frivillig. Vi er ikke medlem av EU, og bør heller aldri bli det.», skrev Amundsen.

Siv Jensen sier i kveld følgende til Dagbladet via sms:

– Frp er for en restriktiv innvandringspolitikk både i regjering og på Stortinget. Forhandlinger i regjeringen skjer ikke via mediene.

I Afrika

Hagen kaller EU-planen som ble meislet ut før helgen, et «meningsløst kommuniké».

– Det er frivillig å delta, så hva skal EU stille opp med hvis alle sier nei? Det eneste som det er verdt å støtte er tanken om å etablere mottakssentre i Nord-Afrika, noe min stortingsgruppe, under min ledelse, foreslo tidlig på 2000-tallet, sier han.

Hagen vil imidlertid heller ikke at Norge skal ta imot mennesker som måtte ha fått flyktningstatus etter opphold i slike sentre. I stedet sier han at han vil kunne være med på å finansiere noen års opphold for slike flyktninger i et «trygt naboland».

– Men risikerer ikke disse mottakssentrene da å bli rene interneringsleire hvor mennesker blir boende på ubestemt tid?

– Det kan godt hende, men da vil iallfall strømmen av økonomiske migranter stoppe opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *