Forbrukerrådet kritiske til Facebook og Google

Torsdag 28 juni 2018


Finn Myrstad er fagdirektør i Forbrukerrådet

– Respektløst overfor egne brukere

I forbindelse med de nye EU-reglene for personvern, GDRP, har Forbrukerrådet tatt en nærmere titt på Facebook og Googles personvernvarsler. Resultatet er ikke positivt, mener Forbrukerrådet. De mener at du som forbruker manipuleres av begge selskapene til å dele mest mulig personinformasjon.

De nye GDRP-reglene går ut på at du nå aktivt må godkjenne deling og bruk av personopplysninger. Disse dukker nå opp som pop-up-varsler hos tjenestene, som Forbrukerrådet mener gir deg få valgmuligheter.

– Selskapene manipulerer brukerne til å dele informasjon om seg selv. Dette er respektløst overfor egne brukere, og etter vår mening i strid med lovens intensjon om at vi skal få kontroll over egne personopplysninger, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Påpeker fire punkter

I gjennomgangen til Forbrukerrådet påpeker de gjennom fire punkter hvorfor de mener at vi brukere manipuleres til å dele mer personinformasjon enn nødvendig:

  • Standardinnstillinger: Forskning viser at vi sjelden endrer forhåndsvalgte innstillinger. Både Facebook og Google har i flere tilfeller satt de minst personvernvennlige valgene som standard.
  • Utspekulerte designgrep: Deling av personopplysninger og målrettet reklame fremheves positivt gjennom tekst og design, ofte i kombinasjon med trusler om mindre funksjonalitet hvis man sier nei.
  • Forvirrende oppsett: De personvernvennlige valgene krever betydelig flere klikk, og er ofte gjemt bort i tjenestene. Dersom man ikke er enig, blir man bedt om å slette kontoen.
  • Liksom-valg: I flere tilfeller tilsløres det at vi i liten grad har faktiske valg, og at man uansett aksepterer omfattende deling av data ved å benytte tjenesten. Følelse av at vi har kontroll, kan også få oss til å dele mer.

Vil at Datatilsynet og Forbrukertilsynet skal se på saken

Forbrukerrådet har nå sendt et varsel til Datatilsynet og Forbrukertilsynet hvor de gjør tilsynene oppmerksom på rapporten som de nå har publisert.

– Vi forventer at selskapene legger til rette for gode og opplyste valg og lar brukerne få kontroll over egne personopplysninger. Dessverre er det ikke slik i dag, noe som både bryter med forbrukernes forventninger og intensjonen bak det nye regelverket, sier Finn Myrstad.

Tek.no har prøvd å komme i kontakt med Facebook og Google for en kommentar til rapporten fra Forbrukerrådet. Enn så lenge har vi ikke lykkes å få noe kommentar, men vil komme tilbake så raskt det foreligger noe svar fra de to gigantene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *