Samboerpar ba Nav om bolighjelp – fikk telt

Onsdag 27 juni 2018

Samboerparet Stine Kristiansen og Henrik Vridve i Drammen gikk til Nav for å få tak over hodet da de ble bostedsløse. Fra Nav fikk de et telt.

Problemene for paret startet da de for halvannen måned siden avtalte å leie et rom i leiligheten til en venn i Drammen. Etter å ha bodd der i få uker ble det klart at han ikke var en så god venn som de trodde, og de ble kastet ut av leiligheten på kort varsel, skriver Klassekampen.

Fordi de ikke kjente mange i byen bestemte paret seg for å søke hjelp hos Nav. I stedet for bolighjelp, lånte Nav dem et firemannstelt og et liggeunderlag. De fikk beskjed om at det egentlig ikke er lov å campe på ett sted i mer enn tre døgn, men at ingen kom til å sjekke.

Nå har de bodd ute i over to uker mens de leter etter et nytt sted å bo.

– Vi søker på alt som er av leiligheter, men det tar mye tid å leve på denne måten. Det hjelper heller ikke at vi lukter bål på visningene, sier Kristiansen, som fortsatt er i rekonvalesens etter en hjerneblødning i oktober.

Leder av Nav Drammen, Katrine Christiansen, påpeker at hun har taushetsplikt, men sier at her har det skjedd en svikt i rutinene. Videre sier hun til Klassekampen at de vil ta kontakt med paret for å finne en bedre løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *