Venezuela blokkerer tilgangen til Tor-nettverket

Tirsdag 26. juni 2018

Bare dager etter at nye webblokkeringer ble plassert på lokale medier

Venezuela har blokkert all tilgang til Tor-nettverket, ifølge en Access Now-rapport som siterer aktivister i landet. Kommer bare måneder etter en ny runde webblokkeringer innen landet, inkluderer den siste blokkaden både direkte tilkoblinger til nettverket og tilkoblinger over broreleer, som hadde rømt mange tidligere Tor-blokker.

Ifølge nettverksmålinger hadde Tor-tilgangen i Venezuela nylig økt i omfang som svar på nyere nettblokkeringer plassert på lokale nyheter. I motsetning til tidligere blokkeringer kan de siste begrensningene ikke omgåes ved å bruke en sensuravvisende DNS-server som de som leveres av Google og CloudFlare. For mange venezuelanere synes Tor å være den eneste måten å få tilgang til det begrensede innholdet.

«Dette er den siste eskaleringen i Venezasons internettsensurarbeid, da den blokkerer høyere profilerte nettsteder med mer sofistikerte metoder,» sa Andrés Azpúrua fra Venezuela Inteligente, i en uttalelse fra Access. «Dette er en av deres dristigste internettsensurhandlinger enda.»

Tor-nettverket er utformet for å overvinne statlig nettsensur, og ruter trafikk gjennom et tett nettverk av reléer, noe som gjør det nesten umulig for regjeringer å spore hvilket innhold som lastes inn. Mer nylig har Tor støttet et bredere økosystem med skjulte tjenester som kun er tilgjengelige via nettverket, spesielt Silk Road og andre kryptokurksdrevne narkotikamarkeder.

I april fordømte tjenestemenn fra De forente nasjoner offisielt websensur i Venezuela sammen med den bredere fengslingen av journalister. «Selv under ett nødstilfelle er reguleringen, begrensningen eller begrensningene på nettsider og tv-signaler over internett, uforholdsmessig og uforenlig med internasjonale standarder, sier den offisielle uttalelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *