WHO: Dataspillavhengighet får status som psykisk lidelse

Mandag 18 juni 2018

I den siste internasjonale oppdateringen av WHOs liste over psykiske lidelser er «Gaming disorder» kategorisert som en egen lidelse. Verdens helseorganisasjon mener at dette vil bidra til at verdens land gjør mer for å identifisere problemet, slik at det bidrar til bedre folkehelse.

Beslutningen er vitenskapelig basert, framholder lederen for WHOs avdeling for mental helse, Shekhar Saxena. Han sier også at det i mange deler av verden både er behov for og etterspørsel etter behandling for slik spillavhengighet.

Kritikere mener at WHOs beslutning kan føre til unødig bekymring blant foreldre, samt stempling av barn og unge som bruker tid på dataspill.

Andre håper at dette vil føre til at problemet tas mer på alvor. De understreker at det er viktig å oppdage spilleavhengighet raskt ettersom barn og unge i faresonen som regel ikke søker hjelp på egen hånd.

I 2014 var beskjeden at det ikke var noe særlig forskjell mellom lite og mye

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *