Vårt vakre fedreland som ikke er så vakkert

Onsdag 11 april 2018

Flere enn 149.900 eldre i Norge er fattige. De har så lav inntekt at de ikke har råd til et varmt måltid hver dag. Minste­pensjonen er på 173.204 kroner. EUs fattigdomsgrense for Norge var i 2014 på 216.000 kroner. Samtidig ser vi at avstanden mellom minstepensjonister og lønnsmottakere øker.

Nesten 10 prosent av folk mellom 18 og 67 år var på uføretrygd i 2016. Det viser nye tall fra SSB. I alt 331 100 personer bosatt i Norge var uføretrygdede i folketrygden i 2016. Av disse er det mange med så lav inntekt at de ikke har mulighet til basiske tjenester som tannlege, lege og andre ting som f.eks.å gå på kino eller spise på en rimlig restaurant.

Så det er mye galt i rike Norge. Mange syke mennesker får ikke dyr medisin. Helsetjenesten er mangelfull og folk dør i sykehuskorridorer fordi det ikke finnes rom. Så vi har det ikke så bra her i kongeriket Norge.

Min kommentar til dette er :

Med mer enn 1 trillion i oljefondet, er det merkelig at myndighetene ikke viser mer interesse for de som har minstesatser økonomiske ytelser. De skal undertrykkes og ikke gis litt økonomsk frihet. Du må ikke bli syk i dette landet. Du må jobbe for å leve her. Vi syke må leve på minimum og har ikke gode fremtidsutsikter fordi regjeringen vil ikke oppjustere ytelsene til et nivå som er verdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *