Skole måtte avslutte eksamen på grunn av varmen

Onsdag 30 mai 2018

Ledelsen ved Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad valgte i ettermiddag å stenge deler av skolen på grunn av varmen og dårlig luftkvalitet, skriver Fredriksstad Blad. Foreldrene fikk beskjeden tolvtiden onsdag. Rektor ved skolen, Monica Häckert bekrefter overfor Fredriksstad Blad at ledelsen måtte stenge deler av skolen.

Skolen ble stengt midt under eksamen for skolens tiendeklassinger.

– Vi har et dårlig ventilasjonsanlegg som vi har ventet på å få byttet ut. I dag gikk det ikke lenger. I et av rommene var det 30 celcius grader, og i andre var det enda varmere. Verneombudet mente at det var uforsvarlig for lærerne å undervise, sier Häckert til VG.

Varmen skal fortsette

Hetebølgen som har herjet i store deler av landet ser ikke ut til å ta slutt m, men det skal bli noe mildere over helgen.  Häckert forteller at det har vært vanskelig hele denne varmeperioden, men at det i dag ble for mye.

– De to neste dagene skal det være alternativt undervisningsopplegg. Til uken er det meldt rundt 20 grader. Det skal vi tåle, men det toppet seg i dag, sier hun.

Varmerekord i Bergen

På forhånd var det varslet at onsdag ville bli en svært varm dag over hele Sør-Norge, og meteorologene knyttet spenning til om det skulle bli Oslo eller Bergen som først brøt 30 graders målet.

– Ny varmerekord for mai er satt i Bergen, foreløpig 30,5 grader. Varmeste noen gang i Bergen er 31,8 grader i juli 2003, skriver Meteorologisk institutt

Min kommentar til dette er :

Vi opplever at kulden begrenser oss om vinteren, vi opplever visst det samme om sommern også. Vi er ikke forberedt på på hverken vinteren eller sommeren her i landet. Skoler i dette landet er som regel gamle og trenger mye vedlikehold som myndighetene ikke gir i statsbudskjettene år etter år. Vi er verdens rikeste land, men har ikke råd til å oppgradere skoler, offentlige bygninger og andre bygg som eies av staten. Dette er det heller ikke politisk flertall til å gjøre noe med.

Vi skriver 2018 i øyeblikket og vi må bare godta at vår regjering ikke gjør noe med dette i den stortingsperidoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *