Sikkerhet i høysetet på 17. mai

Torsdag 17 mai 2018

Både i Oslo og en rekke andre byer er det satt inn ekstra sikkerhetstiltak i forbindelse med 17. mai-feiringen.

Trass i at PST vurderer trusselrisikoen som lavere enn i fjor, er det satt inn ekstra sikkerhetstiltak i mange byer.

I hovedstaden ble ruten til barnetoget sperret av med gjerder, busser og politibiler natt til 17. mai, og det er innført generell bevæpning av politiet.

– 17. mai-opplegget er veldig likt det er i fjor. Vi har evaluert og justert noe, trusselvurderingen er litt lavere, men sikkerheten er på omtrent samme nivå, sier fungerende leder for felles operativ enhet i Oslo politidistrikt, Martin Strand til VG.

– Alle politifolk som er på jobb hos oss, vil være bevæpnet. Det er ingen spesifikk trussel rettet mot feiringen, men det er veldig mange mennesker ute, og det er veldig viktig at det er trygt. Det må ligge på et sånt nivå når så mange mennesker er samlet, sier Strand.

Trondheim og Stavanger har gått for framskutt lagring, noe som betyr at politiet har våpen tilgjengelig i politibilene. I Bergen er det ikke generell bevæpning 17. mai, men politiet vil ha punktbevæpnede patruljer på særlig risikofylte steder.

Også i en rekke andre byer ble sentrumsområder sperret av sikkerhetsgrunner. I Porsgrunn ble tre lastebiler utplassert, mens fire brannbiler holdt trafikken unna Skien sentrum, skriver Varden.

Min kommentar til dette er :

Vi må ha ekstra sikkerhet p.g.a. muslimsk trussel. Vi har importert denne trusselen med ukontrollert innvandring. Landet vårt har ingen sikkerhet for de som har behov for det. Det er for mange grupper med ekstreme islamske holdninger som holder seg rolige nå. De venter til de er største registrerte relegion, så kommer kravene.  Vi har ikke så mange generasjoner igjen før kravene kommer. ABB sa 2083 i sitt forvridde og syke kompendium, jeg mener at det kommer tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *