Norsk syriafarer vil hjem til Norge

Mandag 28. mai 2018

Den norske/syriiske Aisha Shezadi (26) ber Utenriksdepartementet om hjelp til å komme hjem til Norge. I et håndskrevet brev levert til Utenriksdepartementet forteller kvinnen at hun befinner seg i en flyktningleir nordøst i Syria, og at hun «frykter å bli tvangssendt tilbake til» Den islamske staten (IS). Det skriver Klassekampen.

Shezadi og hennes tunisiske ektemann var del av en gruppe som flyktet fra IS i Eufratdalen sør for Raqqa i fjor høst, angivelig på grunn av innbyrdes konflikt og drap IS-krigerne imellom. Aktivistene Erling Folkvord og Johan Petter Andresen fra organisasjonen Solidaritet med Kurdistan møtte Shezadi tidligere i mai. Etterpå hadde nordmennene ett helt klart inntrykk av at hun fremdeles forsvarer IS, og at hun ikke angrer. Aktivistene mente da likevel at hun bør få bistand fra Norge.

Leiren er ikke et blivende sted for noen, og myndighetene i Nord-Syria ønsker heller ikke å beholde utenlandske statsborgere der. Her må Norge ta ansvar, fastslår Folkvord. Pressetalsperson for UD, Guri Solberg, uttaler på generelt grunnlag at «utenrikstjenesten har svært begrensede muligheter for å yte noen form for bistand til norske borgere som reiser inn eller oppholder seg i Syria».

Min kommentar til dette er :

Vi ser en forverring av hvem som  får hjlelp av norske aktivister, det er forkastelig at denne kvinnen skal få noen som helst hjelp fra Norge. Hun er en IS hjepler og hun forvarer IS og er dermed en terrorist. Vi skulle ha en streng innvandringspolitikk, men etniske nordmenn saboterer dette i stor skala. Jeg vil ikke at Norge skal engasjerere seg i denne saken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *