Nettavisen: Kaster ut natteravnere etter bråk i Oslo øst

Onsdag 23 mai 2018

Natteravnene fortsetter å gå rundt på Vestli og Stovner i Oslo, men skal passe på å være mindre autoritære og ikke bruke hunder.

Natteravnene var tirsdag i møte med politiet på Stovner, i Groruddalen i Oslo. Der ble de enige om at de skal fortsette med sin virksomhet på fredager og lørdager etter ønske fra både politi, innbyggere og natteravnene selv.

Til Nettavisen sier generalsekretær Lars Norbom i Natteravnene at noen få personer ikke får fortsette å patruljere i Oslo øst.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger på at noen av Natteravnene har gitt noen kommentarer. Det gjelder noen få personer som har fått beskjed om at de nok bør gjøre noe annet enn å gå natteravn fordi de ikke passer der oppe, sier Norbom til Nettavisen.

Det skal ifølge Norbom være tre eller fire personer som ikke er ønsket med videre.

– Det gjelder noen svært få personer som har misforstått rollen som natteravn og fremstått som noe mer autoritær enn det vi ønsker at en natteravn skal. Ved å sette i verk flere tiltak, samtidig som politiet øker sin tilstedeværelse, så regner vi med å bli mottatt på en god måte, sier han til avisen.

Norbom sier at nattravnerne ikke er et reservepoliti.

– Vi skal være nøye på å være så defensive som mulig– Vi skal være nøye på å være så defensive som mulig. Vi skal være et trivselstiltak – og ikke et reservepoliti, sier han til Dagbladet.

Det vil fra nå av ikke være tillatt at natteravner går med hund ettersom dette nok har skapt skepsis i et område der ikke mange har hund.

Sist lørdag ble én person skadd da ungdommer kastet stein på natteravner som patruljerte på Stovner. Vedkommende ble truffet i hodet og sendt til legevakten. Ti-femten personer løp fra stedet før politiet kom til. Det er bare noen uker siden natteravnene stanset patruljering i området etter to andre steinkastingsepisoder.

Min kommentar til dette er :

Nå har vi svenske tilstander her. Og det kommer til å bli bare verre med årene. Muslimsk ungdom som kaster stein er jo vanlig i Midt-Østen, og nå får vi det her også. Dette er en dårlig utvikling som burde få konsekvenser for foreldrene til disse barna. De burde utvises fra landet uansett om de er født her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *