Nasjonal beredskapskampanje i Norge til høsten

Tirsdag 22 mai 2018

Idet svenske myndigheter sender ut brosjyrer til den svenske befolkningen hvor de forbereder på krig og krise, varsler DSB at det kommer en kampanje i Norge.

Vi jobber med en egen beredskapskampanje som skal ut i løpet av høsten. Blant annet fokuserer vi på en krisesituasjon hvor man ikke har tilgang på strøm på 72 timer. Vi jobber med konkrete råd. Dette blir en nasjonal kampanje, og går ut på mye av den samme logikken som det myndighetene i Sverige skriver i sin brosjyre, opplyser Cecilie Daae, direktør for Direktoratet for samfunns sikkerhet og beredskap (DSB), til ABC Nyheter.

4,8 millioner husstander i Sverige får i de kommende dagene en brosjyre fra svenske sikkerhetsmyndigheter. «Om krisen eller kriget kommer», er tittelen på brosjyren, som er 20 sider lang.

Myndighetene ønsker blant annet å forberede svenskene på krig, naturkatastrofer, et stort cyberangrep og militære konflikter.

DSB kommer ikke til å trykke opp brosjyrer, men skal blant annet bruke sosiale medier til å spre kampanjen. Før jul i fjor spurte DSB den norske befolkningen om hvordan de var forberedt på ulike typer hendelser. Undersøkelsen viste at vi har en jobb å gjøre når det gjelder kunnskap og bevissthet, forteller DSB-sjefen.

 

Min kommentar til dette er :

Vi er nå utrygge og har ikke nok resurser til å avverge en mulig trussel fra en f.eks en hacker gruppe eller et land. Myndighetene gir ikke nok penger til sikkerhetarbeid og sikkerhetstjenesten jobber med gamle utdaterte maskiner og programvare. Jeg er sikker på at ett angrep fra en relativt stor gruppe hackere ikke vil bli stoppet i tide. Det er altfor mange systemer som er sårbare og er koblet til internet uten særlig sikkerhet. Så jeg føler meg ikke trygg i landet jeg bor i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *