Meg og Lyrica

Mandag 4 juni 2018

Først litt om hva Lyrica hjelper mot, klipp og limt fra hjemmeside :

Perifer og sentral nevropatisk smerte: Lyrica brukes for å behandle langvarig smerte forårsaket av skade på nervene. En mengde ulike sykdommer kan forårsake perifer nevropatisk smerte, som diabetes eller helvetesild. Smertefølelsen kan beskrives som varm, brennende, pulserende, plutselige, stikkende, krampelignende, verkende, kriblende, nummenhet eller som små nålestikk i huden. Perifer og sentral nevropatisk smerte kan også være forbundet med endringer i humør, søvnforstyrrelser, tretthet, og kan påvirke fysiske og sosiale funksjoner og generell livskvalitet.

Ja, det er hva jeg har. Et lite helvete hver morgen, før Lyrica’en virker. Det tar ca. 30 minutter. Jeg tar 150mg tre ganger om dagen. Det gjør livet «noe lettere» for å si det mildt. For før Lyrica hadde jeg et tøft helvete i flere år. Som følge av det isolerte jeg meg pga. smertene. Det var ikke mye jeg fikk gjort i sosiale sammenkomster, det var stort sett juleaften og et par dager hos en familie jeg har god kontakt med.

Nå er jeg smertefri i mange timer hver dag. Jeg har fått ett overskudd som jeg ikke har hatt på minst 5 år. Det er ikke bare overskuddet, men jeg har fått tilbake kreativiteten og en idébank som jeg hadde før sykdommen. Det er mer, jeg spiser mer og koser god mat og drikke. Så livet har kommet tilbake til meg.

Skal skrive mer om Lyrica’s virkemåte på meg. Det er litt tidlig ennå. Medisiner jeg prøvd tidligere virket ganske fort for så slutte helt etter noen måneder. Det har gått to måneder nå, så jeg håper at dette vil fungere for godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *