Litt oppdateringer på en søndag

Søndag 10 juni 2018

Først mistet jeg media-maskinen i begynnelsen av mai. Så for en uke siden mistet jeg en av mine tre NAS (nettverksdisker). Så gikk hovedserveren ned på grunn av at system-batteriet var dødt. Så nå har jeg mistet mange filmer, musikk og e-bøker. Mine dokumenter på PDF-filer fra offeltige epost lå heldigvis på min PC og backup på ett annet NAS.

Men det er tøft for en som ikke har så høy inntekt. Jeg må spare i ett helt år for å få en ny server. Jeg har heldvis en server med masse RAM som kjører 3 virituelle servere med utviklingsprogramvare. Det går litt tregt, men jeg får gjort det jeg skal.

Jeg har per dags dato 2 NAS og to servere, pluss min egen PC. Så har jeg tre bærbare. Jeg har en bærbar på toalettet, fordi jeg har så treg mage. Så har jeg en bærbar på stuebordet, så jeg kan se TV-programmer i reprise og de jeg ikke fikk sett. Den tredje bærbare er på kontoret til organisasjonen Kompetansen jeg er medlem av.

Det er i5 og i7 prosessorer i alle maskiner med nok RAM til å kjøre alle applikasjoner inkludert virituelle maskiner. Så jeg kan ikke klage på maskinparken, den er oppdatert og jeg kjører følgende operativsystemer:

Windows 2012 Server, RRAS, DNS, DHCP, IIS7, PHP, Dell PowerEdge T20
Windows 10, VirtualBox med 3 virtuelle maskiner selvbygg
Windows 10, min PC selvbygg

Mine to NAS er:
ZyXel NSA325 v2 2 TB
LaCie 2 Big 2 TB

I de stasjonære maskinene sitter totalt 12 TB. I to virtuelle maskiner har jeg både MySQL og MariaDB databaser. Dette for å sammenligne forskjellene. Den tredje virtuelle maskinen kjører Apache web server. Jeg har en web server i Dell maskinen også, det er Internet Information Server og har PHP som FastCGI script.

Jeg forsøker å gå over til Joomla på min hjemmeside, men det er ikke lett med tospråklig nettkonfigurasjon. Joomla er et innholdssystem for nettsider og er enkelt å komme i gang med. Det krever database, helst MySQL. Så du må ha et web-hotell med database inkludert for å installere Joomla.

Nå skal jeg se en film før jeg skal sove. Det blie en actionfilm tror jeg,ser litt nå og resten i sengen……..

(Jeg har gigabit nettverk både kablet og trådløst, selv min Sony Xperia X støtter gigabit trådløst. Mitt nettbrett støtter kun N-standard 150Mbit. Men det er nok til til å se på HD film i sengen før jeg sovner.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *