Litt om diabetes 2 mellitus som jeg har

Mandag 14 mai 2018

Sykdommen som jeg har er en kronisk kompleks tilstand. Det har et potensiale til å virkelig gi bekymringer hos meg. Det beskrives som en sykdom med høyt blodsukker som skyldes absolutt eller relativ insulinmangel, eventuelt også insulinresistens.

Diabetes mellitus vil over tid gi økt risiko for senskader. Risikoen kan reduseres betraktelig med adekvat behandling. Senskadene er blant annet et resultat av at de minste blodårene skades over lang tid med høyt blodsukker.

Blodårene som blir rammet er de fineste årene i nyrene, netthinnen i øyet, i perifere nerver og i bena. Dette gir dårlig blodsirkulasjon som kan gi koldbrann i bena, i noen tilfeller med amputasjon som følge. Det kan også føre til synssvekkelse eller blindhet, nyreskade eller ereksjonssvikt og/eller nerveskade.

Så det er ikke bra fremtidsutsikter senere i livet. Så jeg er meget forsiktig med sukker og mat med høyt karbohydratinnhold. Jeg håper å leve lenge med dette, kanskje kommer det bedre medisiner i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *