Kristen studentleder foreslår muslimsk helligdag

Tirsdag 15 mai 2018

Leder i Norges kristelige Studentforbund, Ingvild Yrke, foreslår å «gi bort» noen av de kristne helligdagene til kvinnebevegelsen, miljøbevegelsen og muslimer.

Yrke følger opp et nylig utspill fra prestene Einar Gelius og Per Anders Nordengen om at det er for mange kristne høytidsdager. I et intervju med Klassekampen foreslår studentlederen å bytte ut de såkalte andredagene (andre juledag, andre påskedag og andre pinsedag).

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, verdens miljødag og id al-fitr eller id al-adha er gode alternative offentlige høytidsdager, sier Yrke. Hun viser blant annet til at andredagene er en etterlevning fra den tida da mange trengte en ekstra dag på å komme seg til kirken. I tillegg mener hun at det vil være en nestekjærlighet handling å gi muslimene en fridag.

Min kommentar til dette er :

Jeg mener at muslimske merkedager i Norge, aldri skal komme. Vi er et land med lange kristne tradisjoner. Det skal vi fortsette med, selv om kristne verdier er på vei nedover. Vi må holde tradisjonene og ikke bøye oss for muslimene. Islam er på fremmars i alle vestlige land, så vi må passe på vår egen fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *