Konspirasjonsteorier om Hitler gravlegges:

Lørdag 19 mai 2018

Han rømte ikke til Argentina i en ubåt

Vitenskapsmenn har undersøkt diktatorens tenner og hodeskalle.

For dem som måtte ha trodd at Tysklands diktator Adolf Hitler ikke døde i 1945 men derimot flyktet til Argentina i en ubåt, kan mistanken nå definitivt gravlegges.

Vi kan stoppe alle disse konspirasjonsteoriene om Hitler. Han flyktet ikke til Argentina i en ubåt, han er ikke på en gjemt base i Antarktis eller på den mørke siden av månen, sier professor Philippe Charlier, spesialist på medisinsk og legal antropologi, til nyhetsbyrået AFP.

Charlier har også tidligere gjort seg bemerket med undersøkelser om historiske personer, både Richard Løvehjerte og Jeanne d’Arc.

Døde i 1945

Han og fire andre franske vitenskapsfolk fikk i 2017 tilgang av den russiske etterretningstjenesten FSB og russiske statsarkiver til å granske en hodeskalle som ble sagt å stamme fra Hitler. Ifølge Charlier stemte hodeskallen godt overens med radiografiske undersøkelser gjort av Hitlers skalle et år før hans død.

Vår studie beviser at Hitler døde i 1945, sier den franske professoren meget bestemt.

Kule og cyanid

Kulehullet i Hitlers skalle og blå avsetninger på Hitlers tannproteser, kan etter Philippe Charliers mening avslutte en diskusjon om hvorvidt diktatoren døde av å ha skutt seg selv eller av å ha spist cyanid.

«Høyst sannsynlig er det begge deler», sier Charlier til AFP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *