Islam og kvinnen

Sett i vårt demokratiske og inkluderende samfunn vil det se slik ut for oss.

Sett i fra Islam, som er skapt på 700-tallet, er det for eksempel helt naturlig og se på kvinnen som en eiendel. For når du eier noe, kan du bestemme over det og hvordan dette skal fremtre overfor andre. Hadde ikke eierskap kommet inn, hadde man ikke samme bestemmelsesrett…. Eller hva?

Islam undertrykker alt som ikke har noe med dennes trosretning å gjøre. Men det er helt naturlig for et patriarkalsk styringssystem å gjøre noe slikt. Først ayatollaer så imamer, så mannen og hans barn, så kvinnen til sist.

Kvinnen er en nødvendig del for familiens forøkelse, og hun nyter respekt når hun er i riktig alder og er gravid. Derfor har hun mange barn, fordi hun måles etter produktivitet. Får hun mange jenter og ingen gutter, er hun mislykket som produkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *