Google gjør store forandringer

Tirsdag 22 mai 2018

Google Disk, Google Dokumenter, Google Foto, Gmail, kalender, oversetter, Play, kart og mye, mye mer. Vi blir alle stadig mer avhengige av skylagring tjenester enten det nå er Apples infrastruktur, Microsofts Azure-sky eller noen av de mange andre tjenestetilbyderne.

Men uansett hvilke du foretrekker, så har du sikkert måtte forholde deg til Googles enorme tilbud av sky-tjenester. For det å ha tilgang til både bilder, dokumenter, mail og alt annet på alle plattformer, uavhengig av dine personlige preferanser hva merkevare-lojalitet gjelder, er unektelig ganske så praktisk.

Google One

Natt til 15. mai kom nyheten om at Google gjør forandringer på deler av sine sky-tjenester- i første omgang selve sky-lagringen. Google Disk ( Google Drive på engelsk) skifter navn til  Google  One og gjør om på abonnementsprisene i samme slengen. Og i motsetning til det som vanlig er når store tekno-selskap gjør slike krumspring, så er det ikke snakk om å øke prisene. Google gjør det motsatte her. Sky-lagring i Google One vil bli billigere enn tidligere.

Google vil i framtiden også åpne for at du kan dele din skylagring med opptil fem familiemedlemmer. Google One -brukere vil også få oppgraderte kontoer å boltre seg i. Så langt har vi bare de amerikanske prisene, men det skulle forbause oss mye om disse avviker særlig mye fra de som blir tilbudt oss her i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *