FRP vil forby bønnerop fra moskeer

Søndag 29 april 2018

Når Frp var samlet til landsmøte i slutten av april, skulle de behandle et forslag om å forby bønnerop fra moskeer i Norge. Selv om få eller ingen moskeer har det. Partiets landsstyre har stilt seg bak forslaget fra Buskerud Frp om å forby bønnerop fra trossamfunn i det offentlige rom.

Det heter i forslaget at det «flere steder i landet er etablert ordninger hvor moskeer har lov til å spre bønnerop ut over høyttalere i byer. Dette oppleves som sjenerende og upassende for svært mange». Det har vakt stor oppsikt at Israel nylig har gått inn for å innfør et totalforbud mot bønnerop.

Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Engen-Helgheim, sier han ikke har oversikt over om det faktisk er noen moskeer i Norge som har offentlige bønnerop, men bedyrer at et forbud er viktig. Jeg har sett at det i flere kommuner er blitt gitt tillatelse til det. Det som er viktig i denne typen politikk, når det gjelder nikab, burka og bønnerop, er å sette rammer før det blir et problem, sier Engen-Helgheim, som er valgt inn på Stortinget fra Buskerud.

Oslo-moské: Bruker app

Styrelederen ved Oslo-moskeen Islamic Cultural Center sier dette høres ut som en problemstilling som er 15 år gammel. Når det kommer til bønnerop, bruker vi app i 2018. Vi bruker ikke bønnerop for å tilkalle folk. Bønneropets funksjon var jo å 10 minutter før bønnen minne folk på at de måtte gjøre seg klare, sier styreleder Arshad M. Jamil.

Min kommentar til dette er :

Islam har ingen kulturell tradisjon i Norge. En liten minoritet forsøker å få rettigheter som majoriteten ikke vil ha. Bønnerop, nikab og burka er ikke noe vi vil ha i Norge. Det er forbundet til en islamsk stat og vi er ikke kommet dit ennå. Vi må se at norske tradisjoner holdes i hevd og at minoriteter ikke får en «sentral» makt og får innpass i det offentlige rom. Jeg er helt imot at Islam får noen rolle i det offentlige Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *