Facebook forsvarer seg nye NYT beskyldninger over datatilgang

Mandag 4. juni 2018

(Reuters) – Facebook Inc. (FB.O) på søndag avviste påstander fra New York Times at det hadde gitt Apple og andre store enhetsprodusenter «dyp» tilgang til brukernes personlige data, og sa at slike koblinger var tett kontrollert og i stor grad gjenstand for brukerens samtykke.

Facebook aksjer falt med 1,3 prosent til $ 191,50 før klokken på mandag, i hva som ellers var en opptatt start for Wall Street.

Programvaren referert til avisen ble lansert for 10 år siden, og ble brukt av rundt 60 selskaper, inkludert Amazon (AMZN.O), Apple (AAPL.O), Blackberry (BB.TO), HTC (2498.TW), Microsoft (MSFT.O) og Samsung (005930.KS), Facebooks visepresident for produktpartnerskap Ime Archibong skrev i et blogginnlegg.

The Times sa at Facebook tillot bedrifter tilgang til dataene til brukernes venner uten deres eksplisitte samtykke, selv etter å ha erklært at det ikke lenger ville dele slik informasjon med utenforstående.

Noen enhets beslutningstakere kunne hente personlig informasjon selv fra brukernes venner som trodde de hadde sperret noen deling, sa avisen.

«I motsetning til krav fra New York Times var vennens informasjon, som bilder, bare tilgjengelig på enheter da folk bestemte seg for å dele informasjonen med de vennene,» sa Ime Archibong, Facebooks visepresident for produktpartnerskap.

Facebook har vært under observasjon fra regulatorer og aksjonærer etter at det ikke klarte å beskytte dataene til rundt 87 millioner brukere som ble delt med nå avviklet politisk dataselskap Cambridge Analytica.

Dataskandalen ble først rapportert i mars av avisene New York Times og London’s Observer.

Archibong sa også at disse sakene var «veldig forskjellige» fra bruken av data fra tredjepartsutviklere i Cambridge-saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *