Fabian Stang forlater politikken

Mandag 4 juni

Fabian Stang (62) gir seg i politikken. – Jeg har bestemt meg for at jeg ikke stiller som ordførerkandidat i Oslo, sier han.

Fabian Stang var ordfører i Oslo fra 2007 til 2015.

Etter valgnederlaget høsten 2015 har han tvilt og tenkt og både stengt døren og åpnet den igjen, for at han kan bli Høyres ordførerkandidat i hovedstaden også ved kommunevalget neste høst.

– Vil prioritere familien. Nå er beslutningen tatt.

– Jeg har bestemt meg for å prioritere familie og ikke politikk i fremtiden og jeg har derfor meldt til leder i Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde, om at jeg ikke er aktuell som partiets ordførerkandidat ved kommunevalget neste år, sier Stang til VG.

– Jeg har tenkt mye på dette om dagen. Alt har sin tid, og nå går jeg videre i livet. Skulle jeg gjort en god jobb som ordfører, ville jeg måtte bruke så mye tid at det ville vært uforenlig med familielivet, blant annet nå som vi har tatt ansvar som fosterforeldre for en liten søt jente. Da må det gå foran, sier Stang.

– Nå begynner en ny epoke i livet. Jeg ønsker Oslo Høyre alt vel og regner med at de finner en meget god ordførerkandidat som kan bidra til at vi får skiftet ut byrådsleder Raymond Johansen og hans byråd. Jeg skal gjøre mitt, sier Stang.

– Fabian har vært en folkekjær politiker fordi han er glad i folk.

Min kommentar til dette er :

Ja, Fabian Stang var veldig populær og ukontroversiell. Han var litt for konfliktsky mener jeg. Han kunne ha gjort mer. Nå stemmer jeg ikke Høyre, men jeg har ganske stor respept for Stang. Men han har et greit ettermæle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *