Elevmamma fremførte skolekritikk:

Tirsdag 22 mai 2018

Ble bedt av skolesjef Søgnen om å slutte med myte-spredning

Som elevmamma ble Gunhild Nohre-Walldén invitert av Oslo kommune for å holde innlegg på et seminar. Etter det kritiske innlegget, ba utdanningsdirektør Astrid Søgnen henne slutte å spre myter om Osloskolen.

Nohre-Walldén gjengir sin opplevelse av møtet med Oslo kommunes innflytelsesrike utdanningsdirektør i en kronikk i VG tirsdag.

Hun gjør det samme dag som Oslo kommune inviterer til en åpen høring om ytringsfrihet i Osloskolen – etter at blant andre lektor Simon Malkenes og læreorganisasjonen Utdanningsforbundet i lengre tid har kritisert manglende ytringsfrihet i landets største skole-kommune.

Direktør Astrid Søgnen snakket også til meg. Hun sa med streng stemme og pekefinger at jeg måtte slutte å spre anekdoter og myter om Oslo-skolen. Dette var ikke en oppmuntring til meg om å fortsette mitt skoleengasjement. Jeg opplevde samtalen som ganske ubehagelig, skriver Gunhild Nohre-Walldén i sin kronikk.

Jeg har tenkt mye på denne samtalen i de tre årene som er gått siden seminaret. Jeg synes ikke dette er en grei måte å møte en bekymret mamma på. Jeg tenker man skal være bevisst at maktbalansen ikke er likeverdig. Akkurat det er et viktig perspektiv når man skal diskutere ytringsklima og åpenhet i Osloskolen, sier hun til VG.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *