Diabetes 2 og diabetisk nevropati er veldig vanskelig å leve med

Torsdag 24. mai 2018

Dette er komplikasjoner som følge av for høyt blodsukker over tid. Jeg hadde dette i mange år, før jeg fikk problemer i 2013 og gikk til lege. Jeg ble testet og prøvene viste ett langtids blodsukker på over 11. Min helse tok skade av dette, så jeg måtte skifte min diett.

Etter en stund gikk gikk sukkeret ned til et mer levlig 6.8/7.0. Nå ligger sukkeret på 5.8/6.0. Men det hjelper ikke på føttene mine. De er smertefulle og min medisin Lyrica har en begrenset virkning. Jeg sover dårlig og våkner tidlig i natten. Min livskvalitet er begrenset og jeg kan ikke spasere langt.

Jeg har av den grunn fått en elektrisk scooter fra NAV, arbeids- og velferdsadministrasjon. Søknaden tok lang tid, men jeg fikk scooteren i 2014, nesten ett år etter at jeg fikk diagnosen. Den går ca. 40 kilometer på en lading, så jeg kommer meg rundt.

Dagene er vanskelig og domineres av å huske på å ta piller. Jeg gleder meg ikke over hva fremtiden vil gi meg av flere senskader. Jeg kan ilkke spise mat med høyt sukkerinnhold eller høyt karbohydratinnhold, som gir meg store begrensninger i valg av mat.

Så jeg håper på at forskere på diabetes finner noe revolusjonerende, som gir meg fremtidshåp og troen på at jeg kan klare dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *