Datoen bestemt, 4 juni: Slik stenges Oslo sentrum for biltrafikk

Lørdag 2 juni 2018

Mandag blir det full stans for gjennomkjøring i Oslo sentrum.

Nå blir det enda vanskeligere å kjøre bil i sentrumsgatene i Oslo. Fra mandag av innfører nemlig byrådet sitt helt nye kjøremønster, som Nettavisen omtalte tidligere i mai. Målet er å redusere bilkjøringen og gjennomkjøringen i sentrum.

Datoen er nylig bestemt, og det det blir nå satt opp skilt for det nye kjøremønsteret. Poenget er å stenge Fridtjof Nansens plass foran rådhuset for all biltrafikk, med unntak av varelevering til bedriftene på plassen.

– Endelig får vi et nytt bilfritt oppholdsrom midt i byen. Det er utrolig å tenke på at denne plassen var full av parkeringsplasser. Det er mye bedre at dette byrommet fylles med sitteplasser, blomster, uteservering og byliv, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen (MDG)

Mandag stenges også Rådhusgata for gjennomkjøring over Christiania torg, med unntak av rute- og turisbusser som kan passere over plassen.

Min kommentar til dette er :

Mikropartiet MGD (Det grønne partiet) har fått for stor makt. I 2015 fikk de 8.1% oppslutning. Nå bestemmer de i realiteten for mye og ødelegger byen. Vi har et parlamenarisk system som er gått ut på dato. Det ikke bare byrådet som sliter med mikropartier. Vårt Storting har samme problem. De som har bil blir straffet med bomringer og andre avgifter, nå skal altså Oslo sentrum bli stengt for dem. Dette er ikke 2018 vi lever i tydligvis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *