Bryllupet reflekterer en endring i Storbritannia

Fredag ​​18. mai 2018

Når millioner av mennesker besøker, eller ser på tv lørdag morgen på det britiske kongelige bryllupet, vil det bli snakk om eventyr og mange filmbilder av prins Harry og hans brud Meghan Markle, som kjører i en hestevogn, forbi tusenvis av glede fans med tårnene av Windsor Castle i bakgrunnen.

«Hvis du ser på kongelig historie og ser på hvordan ting endrer seg når det gjelder mangfold, er det faktum at Meghan Markle skal bli gift med en av prinsene … det er massivt!» sa en tilhenger. «På slutten av dagen tror jeg det er viktig for meg som en farget kvinne å kunne identifisere med ledelsen i dette landet.»

Familien har ikke alltid vært populær og deres problemer har gått utover de vanlige klagerne om hvor mye de koster og hvor mye av anakronismens monarki som er igjen i dag.

Kongelige observatører sier at ved å akseptere en selvstendig farget kvinne inn i familien, vil Windsorene virke litt mer åpen og litt mer i kontakt med noen av skiftene i Storbritannia, særlig multikulturelle London, hvor mer enn en tredjedel av befolkningen er utenlandsk født og 41 prosent er svarte eller andre minoriteter.

Men utover seremonien og kongelige håndverket der britene utmerker seg, er det en ekte historie om en forandring i Storbritannia, en komplisert amerikansk familie, et robust  monarki og redning av en «vanskelig prins».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *